
Over Sanne
Al vanaf dat ik me kan herinneren ben ik dol op bakken. Als klein meisje ging ik op zolder regelmatig op zoek naar alle bakboeken die we in huis hadden, gewoon omdat ik niet kon wachten om weer een nieuw baksel uit te proberen. Telkens als ik weer met een bakboek in mijn handen naar mijn moeder toe kwam, voelde ze de bui al hangen. De keuken werd weer overhoop gehaald en ik mocht weer aan de slag met mijn favoriete bezigheid! Ik vond het bijna een magische ervaring om de geur van versgebakken lekkernijen door het huis te ruiken en stond te springen om deze vervolgens te proeven. Ik kan me nog mijn kleine speelgoed oventje herinneren - dat ding heeft echt overuren gedraaid! Met alle liefde en fantasie bakte ik allerlei creaties die ik vervolgens vol trots aan mijn familie serveerde.
Die liefde voor bakken is nooit meer verdwenen want toen ik eenmaal wat ouder was begon ik met het bakken van taarten. Het begon allemaal met het maken van speciale verjaardagstaarten voor mijn kleine neefjes. Samen met mijn zus maakte we elk jaar een taart in het door hun gekozen thema. Het was zo leuk om ze vervolgens te zien glunderen bij het zien van hun droomtaart! Na een tijdje werd ik steeds vaker gevraagd om taarten te maken voor andere verjaardagen. Met een beetje aanmoediging van de mensen om me heen besloot ik om hier meer mee te gaan doen. Ik had nooit durven dromen dat het zo’n succes zou worden! Binnen de kortste keren maakte ik allerlei taarten voor mensen in de buurt en mijn passie voor het bakken groeide met de dag. Maar toen kwam corona om de hoek kijken. Juist omdat mensen hun bijzondere gelegenheden niet meer zo uitbundig konden vieren, wilde ze toch iets speciaals om het te vieren. Voor ik het wist was ik bezig met het maken van nog meer taarten dan ooit tevoren.
Naarmate de vraag toenam, merkte ik ook dat het bakken best wel een uitdaging werd. Inmiddels honderden taarten verder kon ik niet ontkennen dat de stress soms behoorlijk hoog opliep. Maar uiteindelijk was het het allemaal waard. Elke taart bracht me waardevolle ervaring en leerde me dat ik meer in mijn mars had dan ik ooit had gedacht. Maar op een gegeven moment moest ik eerlijk zijn tegen mezelf. De tijd en energie die het kostte om zoveel taarten te maken, naast mijn gewone full-time baan, begon zijn tol te eisen. Ik wist dat ik de taarten niet meer de volle aandacht kon geven die ze verdiende, en voelde dat het tijd was om een andere weg in te slaan - een weg waarbij ik mijn passie voor bakken kon blijven houden, maar me ook de ruimte gaf om weer te genieten van alles. Ik besloot om mijn focus te verleggen en te gaan voor iets dat net zo bijzonder was, maar ook beter haalbaar voor mij.
En zo werd het idee voor Bak ze Brownie geboren. Door het maken van brownies en blondies kan ik nog steeds mijn passie voor bakken behouden en mijn baksels tegelijkertijd de aandacht geven die elk heerlijk stukje verdient. En hoe kan ik dit nou beter doen dan door deze lekkernijen rechtstreeks via de brievenbus te bezorgen? Het idee om een stukje geluk door de brievenbus te kunnen verspreiden, maakt me ontzettend blij!
Het is een nieuw avontuur, maar ik ben razend enthousiast om jullie te verwennen met mijn ambachtelijke lekkernijen - allemaal met veel liefde en smaak gemaakt. Ik hoop dat mijn baksels een glimlach op je gezicht toveren en je dag een beetje zoeter maken!
Liefs, Sanne
